İSG HABER AJANSI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nün bünyesinde bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı 26-30 Eylül 2022 ve 3-7 Ekim 2022 tarihlerinde Asbest Söküm Uzmanlığı Eğitimleri düzenleyeceğini duyurdu. Yüz yüze yapılacak eğitimler Ankara'da bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı'nda gerçekleşecek. E-Devlet üzerinden yapılacak olan eğitim başvuruları her bir eğitim için 24 kişi olarak belirlendi. Başvuru kayıtları 22.08.2022 tarihinde saat 10:30 itibariyle https://www.turkiye.gov.tr/acshb-asbest-sokum-uzmanligi-egitimi-basvuru-islemleri web adresinden alınmaya başlandı. İSGÜM tarafından gerçekleşen eğitimin ücreti kişi başı ücret 2363,04 TL olarak belirlendi. Eğitim ücreti yatırılırken, eğitime katılacak kişinin Adı-Soyadı, TC Kimlik Numarası ve eğitim tarihini dekontta mutlaka belirtilmesi gerekmekiyor. 26-30 Eylül ve 3-7 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleşecek olan Asbest Söküm Uzmanlığı eğitiminin saatleri şu şekilde açıklandı: -Öğleden önce: 9.30 –12.30-Öğleden sonra: 13.30 –17.30Eğitimin son günü program sertifika törenin ardından saat 14:00’te bitecek. ASBEST SÖKÜM UZMANLIĞI EĞİTİMİ İÇİN KATILIM ŞARTLARI25/1/2013 tarihli ve 28539 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Asbestle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik” ve 29.06.2013 tarihli ve 28692 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Asbest Sökümü İle İlgili Eğitim Programlarına İlişkin Tebliğ” gereğince, Asbest söküm uzmanlığı eğitimine katılmak için aktif İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI belgesine sahip olunması zorunludur. EĞİTİM BAŞVURUSU YAPMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR1. Katılımcılar, düzenlenecek eğitime e-devlet üzerinden şahsen başvuru yapacaktır, posta yolu ile veya elden kayıt alınmayacaktır. 2. E-devlet üzerinden başvuru formunu doldurmadan önce mutlaka eğitim ücretini yatırmış olmanız gerekmektedir. Başvuru esnasında dekontu yüklenmemiş adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. 3. Başvuru formu doldurulurken katılım sağlanacak eğitim tarihi seçilmelidir. 4. Başvuru sistemine daha sonra yaşanabilecek aksaklık ihtimallerine karşı, eğitime katılacak olan kişilerin iletişim bilgilerinin doğru ve eksiksiz girilmesi önem arz etmektedir. 5. Dekont ve başvurusu e-devlet üzerinden tamamlanan katılımcının kaydı kesinleşmiş olmaktadır. 6. Online başvuru sistemi üzerinde her eğitim için kontenjan dolduktan sonra (24 Kişi) sistem otomatik olarak kapanacak ve başka başvuru alınamayacaktır. 7. Eğitimler İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı’nda (İSGÜM, İstanbul Yolu 14.km Ergazi / 06370 - Ankara) bulaş riskine karşı her türlü önlem alınmak sureti ile yüz yüze gerçekleştirilecektir. 8. Eğitim sonunda yapılacak olan sınavda 100 puan üzerinden 70 puan alarak eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara “Asbest Söküm Uzmanlığı Belgesi” verilecektir. Sınavda başarısız olan adaylara 2. bir sınav hakkı verilecektir. 2. sınavda da başarısız olan adayların eğitime tekrar katılmaları gerekmektedir. 9. Yüz yüze eğitimlerde katılımcılara ücretsiz öğle yemeği ve ara ikramlar sağlanacaktır. 10. Şehir dışından gelen katılımcıların eğitim süresince yapacağı konaklama ve eğitim merkezine ulaşımları kendilerine aittir. 11.Enstitümüzün, zorunlu hallerde duyurulan eğitim tarihlerinde ve şeklinde değişiklik yapma veya eğitimi iptal etme hakkı saklıdır. İSG Haber Telegram grubumuza katılmak için tıklayınız