"Türkiye yaklaşık 900 bin yeni istihdam yarattı"

İSG HABER AJANSI Kadınların iş gücüne katılımını, çalışan annelerin kayıtlı istihdamını sağlamak ve iş yaşam dengesi kurmalarını desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi ile çocukların kurumsal bakım hizmetleriyle tanıştırılarak erken çocukluk dönemi eğitimlerine katkı sağlanması da hedeflendi. Program, proje faydalanıcısı çalışan annelerin destekle ilgili değerlendirmelerinin yer aldığı tanıtım filmiyle başladı, ardından açılış konuşmaları ile devam etti. Burada konuşan Bakan Bilgin, kadın istihdamının Türk modernleşmesinin karşı karşıya bulunduğu sorunları aşması bakımından önemine vurgu yaparak, “Modernleşme süreci toplumsal ve ekonomik iki temel üzerinden ilk aşamada hissedilir. Bunlardan ekonomik olanı ekonominin sanayileşmesi, sanayi ekonomisi haline gelmesidir. Burada tarımsal toplumun sanayi toplumuna dönüşüm sürecinin sorunlarını görürüz. Diğer boyutu ise değişme sürecinde geleneksel toplumun rol dağılımı biçiminin değişmesi, onun yerine endüstriyel toplumun farklılaşmış rolleri ile yeni iş bölümünün ortaya çıkmasıdır. Bu süreçte kadınlar geleneksel toplumdaki rollerinin dışına çıkarlar. Cumhuriyet Dönemi’nden itibaren kadınların toplumsal hayata eğitim yoluyla katılması fevkalade önemli olmuştur. Fakat eğitim yoluyla katılma sınırlı kalmaktadır. Özellikle üretim süreciyle birlikte kadınların toplumsal hayatın her alanında, ekonomik faaliyetlerde de rol sahibi olmalarına dönük değişimler gelişme açısından önemli olmuştur” diye konuştu. “TÜRKİYE YAKLAŞIK 900 BİN YENİ İSTİHDAM YARATMIŞTIR"Bakan Bilgin, ayrıca şu bilgilere yer verdi: "Türkiye’nin kalkınmaya devam edeceğini kaydeden Bilgin, “Büyüme rakamları açıklandı; bütün dünyada küçülme yaşanırken Türkiye büyümeye devam ediyor. Yüzde 5’in üzerinde bir büyüme yaklaşık 700 bin yeni istihdam yaratıyor. Temmuz ayı verilerine göre Türkiye bu sene yaklaşık 900 bin yeni istihdam yaratmıştır. Yılsonu itibariyle de ümit ederiz Türkiye’nin bu büyümesi yüzde 6 civarında olacak ve OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen birinci ya da ikinci ülke olacaktır” İSG Haber Telegram grubumuza katılmak için tıklayınız İSG Haber Twitter hesabımıza ulaşmak için tıklayınız

Üst Alt