İSG HABER AJANSI Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı, işletmelerin neredeyse yarısının kapanmak zorunda kalması ve diğer yarısının ayakta kalmak için mücadele etmesiyle ekonomiyi felç etti. Ukrayna İşverenler Federasyonu (FEU), ILO'nun desteğiyle açık kalmalarına yardımcı oluyor ve yerel üreticileri destekliyor. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Danimarka Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (DANIDA) “Ukrayna'da kapsayıcı işgücü piyasası ve iş yaratma” ortak projesi sayesinde, Ukrayna İşverenler Federasyonu, Harkov nüfusuna acil insani yardım sağladı. Üretim ve nakliye lojistiğini kapsayan Astarta-Kyiv'i elinde bulunduran Agro-endüstriyel Agro-endüstriyel ve “Kendine İnan” Vakfı'nın desteğiyle iki bölgedeki insanlara doğrudan 3,550'den fazla gıda kutusu dağıtıldı. FEU Genel Müdürü Ruslan Illichov, şu açıklamalarda bulundu: “Daha fazla ekonomik kaybı azaltmamız ve iş sürekliliğini sağlamamız gerekiyor. Ukraynalı dostlarımıza yardım etmek, yerel üreticilerimizi desteklemek için iyi bir yoldur. Bu gıda kutularındaki her ürün, Ukraynalı işletmelerde Ukraynalı eller tarafından yapılır. Proje, üretimi sürdürmeye ve 200'den fazla işçiye bir hafta boyunca maaş ödemeye izin verdi.” Ukrayna İşverenler Federasyonu, 140 bölgesel, sektörel ve ilgili işveren derneği üyeliği ile ülkedeki en temsili ulusal düzeydeki işveren kuruluşu olarak kabul edilmektedir. FEU üyelerinin ulusal GSYİH'nın yaklaşık yüzde 70'ine katkıda bulunduğu ve 5 milyondan fazla işçiye istihdam sağladığı tahmin ediliyor. Savaş, FEU'nun operasyonel sürekliliğini ve finansmanını, üyelik ücretlerinin önemli ölçüde düşmesi nedeniyle baskı altına almasına rağmen, kuruluş hızla uyum sağladı ve üyelerini uzaktan desteklemeye devam etti. Diğer şeylerin yanı sıra FEU, üyelerini mevzuattaki en son değişikliklerle güncel tuttu, çevrimiçi eğitimler düzenledi, şirketlerin operasyonlarını değiştirmelerine destek verdi ve ticari eşleştirmeyi kolaylaştırdı. İSG Haber Telegram grubumuza katılmak için tıklayınız